שלום רב,
אני שוכר דירה ומשלם כל חודש ועד בית בסכום מסויים.
לאחרונה גיליתי כי בשנה האחרונה בוצעו מספר עבודות שיפוץ תשתיות בניין כמו זיפות וסיוד גג, פיצוץ צינור ותיקונים שקשורים לחניה. כל הכספים האלו נלקחו מכספי ועד הבית של התחזוקה השוטפת ולא על חשבון בעלי הדירות.
כלומר כפועל יוצא - נלקחו אלפי שקלים מרזרבה בכספי ועד הבית לטיפול - לא באחזקה שוטפת של הבניין ,אלא להוצאות חריגות הקשורות לתשתית בניין.
ממה שידוע לי, שוכר דירה על פי חוק לא אמור לשלם עבור תשלומים ועד בית השייכים לתשתית, ושאינם קשורים לתחזוקה שוטפת כמו ניקיון חשמל גינה וכיוצא בזאת. ראה המתואר בלינק- תשלומים שאסור להטיל על שוכר ראה דוגמה ספציפית על שיפוץ תשתיות בניין:
דוגמה: "אסור למשכיר דירה להטיל על השוכר תשלום עבור שיפוצים שמבצע ועד הבית בבניין המשותף"
נוסף על כך ברשותי סעיף בחוזה שכירות הכתוב כך:
"שיפוצי תשתיות שיבוצעו ע"י ועד הבית, כגון זיפות גג, תיקון מרצפות בשטחים ציבוריים, שיפוץ חדר מדרגות וכדומה ישולם ע"י המשכיר"
כך יוצא, למעשה שכספי ועד הבית ששילמתי נוצלו למטרה שאינה תחזוקה שוטפת! בעקיפין - אך עדיין במרמה ובצורה שמאוד נוחה ומתאימה לבעלי הדירות שמבחיםי עבורם את הנכס והתשתית הכללית.
להבנתי, הוצאות כאלו אסורות להטלה על השוכר. בחוק ישנה הפרדה ברורה בין ועד בית להוצאות שוטפות והוצאות חריגות. גם אם נלקחו ממני תשלום חובה לועד בית, יש לי טענה שהכספים לא יועדו למטרה המותרת שלהם ולכן גרמו לי לשלם על דברים שאני לא אמור.
לכן , לפי ההיגיון הפשוט, מגיע לי לקבל את החזר חלק היחסי עבור עלויות אלו מבעל הדירה בעבור שיפוצי תשתית הבניין שהרי אני זמני שם ולא אמור להשביח את תשתיות הבניין מכספי ועד בית.
אם יש גם יתר גבייה לועד בית אין זה אומר שאני אמור לממן דברים שאינם מותרים לפי חוק או חוזה שברשותי. נהפוך הוא, אם צריכים להיות כספי רזרבה אני מעדיף שהם ילכו לתחזוקה שוטפת על פי חוק כשוכר דירה ואולי מצב כזה גם יוביל להבנה שיש גבייה עודפת, הרי אף בן אדם לא מחפש לשלם סתם כסף אוטומטית בחודש אם אין הצדקה
לינק נוסף בנושא:
ציטוט:" שוכר בבית משותף לא חייב להשתתף בהוצאות חריגות של הבית המשותף, שכן הדירה היא אינו שלו והוא לא נהנה מההשבחה של הדירה ו/או הבניין, למעט בזמן שבו הוא מתגורר בה"
אבקש לקבל חוות דעתך בנושא, ומה ניתן לעשות כדי לגרום לסעיף בחוזה שלי להיות תקף ומובן ע"י המשכיר.
תודה מראש!
אם ועד הבית העלה את סכום התשלום החודשי לאחר השכרת הדירה לשוכר כשהסכום היה פחות יותר לפי החוזה, האם השוכר חייב לשלם את ההפרש ?