אני שוכר דירה קרוב לשנתיים. עכשיו יש סתימה באמבטיה. (ולוקח למים הרבה מאד זמן להתנקז. כך שבעייתי להשתמש באמבטיה. ובמיוחד במקלחות לילדים.)
בחוזה השכירות מופיע הסעיף: "המשכירה תהיה חייבת לתקן פגמים וקילקולים אשר יתהוו במשך תקופת השכירות במבנה הדירה או בתשתיות המגורים שלה לרבות תיקוני מזגנים, חשמל ואינסטלציה. במידה והמשכיר לא יתקן בפרק זמן סביר לאחר הודעת השוכרים על הדרוש תיקון, יהיה רשאי השוכר לתקן מכספו. ועלות התיקון תקוזז מתשלומי השוכרים. אין המדובר בסעיף זה על פגמים וקילקולים הנגרמו משימוש בלתי סביר בדירה אלא לפגמים לקילקולים שנגרמו מבלאי טבעי."
והיות שכל השימוש שלי בדירה ומקלחת היה סביר ונורמלי. ולא שדחפתי שם מגבונים או צעצועים וכדו. להבנתי הפשוטה היא חייבת לשלם את התיקון.
המשכירה מסרבת לשלם את דמי התיקון בטענה שכאשר הדירה נמסרה (לפני כשנתיים) לא הייתה סתימה, מה שאומר שסיבת הסתימה משערות וכדו' היא בגלל השימוש שלנו. ולכן אנחנו אלו שצריכים לשלם על התיקון.
א. האם היא צודקת בטענתה (המופרכת לטעמי, כי כל עוד והשימוש בדירה היה סביר, סתימה באמבטיה זהו בלאי סביר שקורה פעמים רבות. ולא איזה נזק שאינו בלאי טבעי.) או שאני צודק?
ב. אם אני צודק, איך אוכל להתנהל מולה כאשר היא לא מקיימת את חובותיה?
ג. אם אני ישלם מכספי על האינסטלטור. ומודיע לה על כך. ואבקש לקזז את התשלום מדמי השכירות. האם יהיה אסור לה על פי החוק לגבות את הצ'ק המלא על סך כל דמי השכירות.? וכן לגבות את צק הפיקדון? (כמובן שאת שאר דמי השכירות אני ישלם לה בזמן) ובהנחה שהיא תגבה בכל זאת, האם זו עברה חוקית שאוכל לתבוע אותה על כך?
תודה רבה מראש.
אין וויכוח בניינו על סיבת הקילקול. וודאי שאחרי שימוש באמבטיה נשטפות לצנרת שערות ולכלוך שמצתברים במשך הזמן וסותמים את הניקוז. וזה דבר שקורה בשימוש רגיל וסביר בחלוף הזמן.
השאלה היא האם היא יכולה לטעון שבגלל שהליכלוך והשער שנשטפו הם "בגללי",לכן אני צריך לשלם.
או שכיון שזהו שימוש סביר. אז זה בלאי טבעי. והיא צריכה לשלם?